CHIPS

igår testade vi att göra chips på två olika sätt, i ugnen och i micron.

1. tvätta potatisen, behöver inte skalas
2. skiva tunnt, med till exempel en osthyvel
3. torka potatisen, den får inte vara blöt/fuktig
4. sprid ut på ett smörpapper på en plåt (de får inte nudda varandra)
5. krydda (olja lite om man vill)
6. lägg in i ugnen på 175grader, ca 10 min.
7. ta ut plåten och vänd chipsen, lägg in i ugnen igen i någon minut tills de blivit hårda

i micron: samma som ovan fast här ska ingen olja användas. lägg in på ett smörpapper i micron på full effekt 1min, öppna micron 1min och gör om tills chipsen fått fin färg.

allt tar ca 30min att göra. det blir nyttigare om man inte använder olja.
gott o enkelt:)

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0